Biografie

Beeldhouwen in glas: in haar studio in het pittoreske rondeel aan de Heusdense Demer zet Josée Bastiaenen zaag en beitel in ruwe brokken kristalglas.

Via een proces van hakken, slijpen, schuren en polijsten onttrekt zij haar sculpturen aan dit fascinerende materiaal. Ze laat zich daarbij leiden door het samenspel van lijn en licht en vangt dit in abstracte vormen.

Josée is al geruime tijd actief als beeldend kunstenaar. Ze vormde haar kunstzinnige basis met werken in (edel)metaal en steen.
Door haar contacten met de Heusdense glaskunstenares Felicitas Engels-Neuhold is zij geboeid geraakt door het transparante glas en de beeldtaal die dat geeft aan ruimte en licht.

De technische en artistieke toerusting voor het ‘beeldend glas’ ontleent Josée aan diverse scholingstrajecten. Aan haar opleiding aan de Vakschool voor Edelsmeden en Juweliers te Schoonhoven; aan cursussen beeldhouwen in steen, onder meer bij beeldend kunstenaar Riet van Nieuwenhuizen; aan de praktijkopleiding ‘beeldhouwen in glas’ in de studio van Felicitas Engels-Neuhold en aan de glasopleiding...

glas slijpen glas polijsten

glas hakken